Dubai

Studievoortgangsgesprekken leveren interessante verhalen.

Na de vraag in het POP-formulier over de successen die studenten hebben in hun onderwijs komt de vraag: ‘Waar droom je van?’ Je kunt dat heel ruim interpreteren en voor héél ver in de toekomst formuleren. Een student met humor doet dat: ‘Dat ik het financieel goed heb en in Dubai woon’. Een andere student vertelt: ‘Leerkracht worden; opgeven is geen optie!’ Daar zit een heel verhaal achter van altijd te horen hebben gekregen ‘jij kunt dat niet’, van doorzetten en nu aan de pabo studeren. Een ander wilde eigenlijk naar de ALO, koos uiteindelijk voor de pabo maar droomt nog steeds van een sportcarrière.

Studievoortgangsgesprekken: mooie verhalen van mooie mensen!

Kou

‘Ochtendmensen opgelet: gevoelstemperaturen van -15’ kopte RTL-nieuwsapp. Het KNMI geeft zelfs code geel af voor ochtendmensen omdat het ‘héél koud’ aanvoelt. Waarom dit ‘nieuws’? Kunnen mensen niet meer nadenken?

Vroeger waren deze temperaturen in de winter heel normaal. Daar deden we niet bijzonder over. Het KNMI gaf geen weerwaarschuwing voor vroege scholieren om zich extra warm te kleden. Wij wisten dat dat moest want het was winter, dus koud! Logisch toch. Gewoon dikke jas aan, muts, sjaal en wanten en gáán. Naar school. Op de fiets, achttien kilometer tegen de snijdende noordoostenwind bikkelen.

Overigens, dat trotseren van winterse kou heeft niet tot winterhardheid geleid: tegenwoordig ben ik een echte koukleum. Of is dat een leeftijdsdingetje?

Aanbieding

De dessertbakjes zijn bij de buurtsuper altijd in de aanbieding: 4 voor €2,50.

Vandaag hangt er een speciaal ‘decemberfeestmaandactiekaartje’ bij: 3 voor €1,99. Als je even rekent dan weet je wel wat dat betekent: de decemberfeestmaandaanbieding is minder voordelig. Ik naar een supermarktmedewerker. Ik meld dat er een prijsverschil is. “Ja, want het is nu een actie!” zegt de medewerker. Ik leg uit dat de actie duurder uitpakt dan normaal. “Nee, want het is nu de decemberactie”, zegt winkelpersoon. Ik reken hardop om naar prijs-per-stuk. “Scheelt dus vier cent per bakje”, zeg ik. De winkelmedewerker kijkt vertwijfeld. De volgende dag is het decemberaanbiedingskaartje verdwenen. Actie geslaagd.

Lees verder “Aanbieding”