Boerderij

Themadag met de pabo-3-MNT-studenten op een boerderij; een bedrijf vol technologie!

Vol passie en trots vertelt de boer over zijn bedrijf. Een bedrijf waar strenge kwaliteitscontroles de kwaliteit van de melk (ik mag in de melktank kijken) waarborgen: Nederlandse melk is door-en-door gecontroleerd! Een bedrijf waar dood en leven hand-in-hand gaan (een koe overlijdt bij de geboorte van haar kalf). Een bedrijf waar studenten kalfjes knuffelen en kuikens koesteren.

Een bedrijf waar de studenten ‘Het Pannenkoekenboek’ van Eric Carle in praktijk uitvoeren: ze leren over melk, malen graansoorten met de hand tot meel en maken boter door melk te karnen. Met die ingrediënten bakken ze hun eigen pannenkoeken. Die smaken prima!

Een leerzame, inspirerende themadag!

Vroeger

Vroeger was alles beter! Ik heb het bewijs!

Het is een druilerige dag. Vroeger ging ik dan even naar buiten, snoof diep, keek naar de wolken en stak een natte vinger in de lucht om de windrichting te bepalen. Op grond van mijn zintuiglijke waarnemingen trok ik dan de conclusie: binnen blijven of naar buiten. Vandaag doe ik dat ook. Zintuigelijke weerprofetie zegt: binnen blijven. Tegenwoordig is er Buienradar, die geeft aan: twee uren droog. Dat is lang genoeg voor de 10 km wandeltocht die ik wil lopen. Ik negeer mijn zintuigen en vertrouw op de technologie. Halverwege de tocht: motregen die overgaat in serieuze regen. Ik ben doorweekt!

Lees verder “Vroeger”